
آشنایی با ایمپلنت دندان
معرفی انواع ایمپلنت دندان (آشنایی با ایمپلنت دندان) در کلینیک تخصصی دکتر نجمه زندی پور، شامل اندوستیال یا Endosteal (درون استخوان فک کاشته میشود)، سابپریوستیال یا Subperiosteal ( روی استخوان آرواره و همچنین زیر بافت لثه جایگزاری میشود.) البته امروزه از این روش زیاد استفاده نمیشود. (به دلیل استحکام کمتر در مقابل اندوستیال)، ایمپلنت یک مرحله ای (برای کاشت ایمپلنت در داخل فک دهان به جای دندان کشیده شده صورت می گیرد.) و ایمپلنت دو مرحله ای (۲ بار عمل جراحی و بخیه زدن بر روی لثه صورت می گیرد.)

آشنایی با ایمپلنت دندان
اجزاء ایمپلنت دندان (Implant مادهای است که جایگزین ریشه دندان میشود، این ماده یک پایه قوی و مستحکم برای دندان ثابت (دائمی) و یا پروتز متحرک میباشد.)
- پایه ایمپلنت دندان (فیکسچر یا Fixture) در کلینیک تخصصی دکتر نجمه زندی پور:
فیکسچر یا Fixture از مهمترین بخش ها و اجزای ایمپلنت دندان است. فیکسچر یا Fixture شامل یک ساختار کوچک شبیه به پیچ معمولی است. که در استخوان فک و در داخل بافت آن کار گذاشته میشود. برای ساخت بدنه این قسمت از پلاتین استفاده میشود. که مقاومت بالایی در برابر شرایط خورنده دارد و از طرف دیگر به هیچ وجه باعث تحریک بافت دهان نمیشود.
نحوه کاشت فیکسچر یا Fixture :
- دندانپزشک فرایند جراحی را بر روی محل دندان انجام می دهد.
- پس از جراحی و برداشتن لثه، سوراخ کوچکی در استخوان فک و در محل ریشه دندان افتاده شده ایجاد میکند.
- دندانپزشک ایمپلنت یا Implant را در داخل این سوراخ قرار داده و از آن به عنوان ریشه دندان اصلی استفاده میکند.
- قرار گرفتن این قسمت و اتصال آن به استخوان حدودا بین ۴ تا ۷ ماه زمان میبرد.
- این بخش باید به صورت دائمی در دهان بیمار باقی بماند و به این دلیل استحکام آن به طور مستقیم بر استحکام دندان کار گذاشته شده تاثیرگذار است.
- تاج دندان یا پروتز (Prosthesis) در کلینیک تخصصی دکتر نجمه زندی پور:
از لحاظ ظاهری و عملکرد شبیه دندان های واقعی به نظر می رسد. تاج دندان یا پروتز (Prosthesis) ممکن است. از مواد مختلفی مانند سرامیکی یا پرسنل آن ساخته شده باشد. به طور کلی ماده استفاده شده. برای ساخت اجزای ایمپلنت دندان به گونه ای است. که شما میتوانید. غذاهای مورد علاقه خودتان را با لذت و بدون درد میل کنید.
تاج دندان یا پروتز (Prosthesis) به دو شکل است:
- متحرک : بر روی مسئله نظافت تأکید ویژهای دارند و هر بار ایمپلنت را از دهان خود خارج میکنند.
- ثابت : نیازی به خارج کردن ندارد و شما میتوانید نظافت و تمیز کردن آنها را دقیقاً همانند دندانهای طبیعی خود انجام دهید.
- رابط یا اتصال دهنده (اباتمنت یا Abutment) در کلینیک تخصصی دکتر نجمه زندی پور:
اباتمنت یا Abutment نیز از اصلی ترین اجزای ایمپلنت دندان است. طراحی اجزاء Dental implant به شکلی است که امکان اتصال مستقیم تاج دندان به قسمت پایه Implant وجود ندارد. به همین دلیل تولید کنندگان از یک اباتمنت یا Abutment یا یک تقویت کننده برای اتصال آنها استفاده میکنند. این اباتمنت یا Abutment بعد از گذشت زمانی حدود ۴ تا ۷ ماه بعد از کاشت پایه دندان نصب میشود. Abutment یا اتصال دهنده دارای دو قسمت اتصالی است که یک قسمت آن به پایه ایمپلنت و یک قسمت آن به تاج دندان متصل میشود و معمولاً به صورت شش ضلعی یا هشت ضلعی است. این پایه ممکن است. از فلزی مانند تیتانیوم یا از مواد رنگی با استحکام مکانیکی بالا ساخته شده باشد.
نحوه استفاده از اباتمنت یا Abutment به نوع تاج دندان انتخاب شده بستگی دارد. معمولاً جراح بعد از ۵ تا ۷ ماه، مجدداً سطح Implant را جراحی کرده و امکان نصب اباتمنت یا Abutment را فراهم میکند. بعد از این مرحله برای ۱۴ روز از یک تاج موقتی استفاده میکنند و در نهایت پس از ثبات در وضعیت Implant و اتصال دهنده، نصب تاج دندان هم انجام میشود.
دیدگاهتان را بنویسید