از بین روش های جایگزینی دندان، ایمپلنت که روشی دائمی است و کیفیت بالا دارد اما عوارض ایمپلنت دندان، یکی از ترس های اصلی افرادی است که قصد جایگزینی دندان به این روش را دارند. اگر شما هم جزء این افراد هستید، در ادامه همراه ما باشید تا با عوارض ایمپلنت بیشتر آشنا شوید و بدون ترس، خود را برای این عمل جراحی آماده کنید.
عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان، مراحل گوناگونی دارد که فرد اگر دستورالعمل های مراقبتی را در هر مرحله رعایت نکند، میتواند دچار مشکلات مختلفی شود. عوارض ایمپلنت دندان به طور کلی به دو دسته شایع و نادر تقسیم میشوند که در ادامه با هر یک آشنا خواهیم شد.
عوارض شایع ایمپلنت دندان
بعد از جراحی ایمپلنت احتمال دارد، دچار عوارض شایع کاشت دندان شوید که در اکثر افراد دیده میشود و جای نگرانی نیست. اگر این عوارض بعد از چند روز بهبود پیدا نکرد، حتما باید به جراح فک و صورت خود اطلاع دهید.
عفونت دندان
یکی از شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان، عفونت است که در صورتی که از داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده به درستی استفاده نکنید، دچار آن خواهید شد. درد، قرمزی و تورم، احساس طعم بد در دهان و شل شدن ایمپلنت از جمله عواملی است که نشان دهنده عفونت در دهان است. گاهی عفونت سطحی میباشد و با مصرف آنتی بیوتیک، بهبود مییابد، اما در مواردی که عفونت شدید باشد و مدت زمان زیادی طول بکشد، علاوه بر آنتی بیوتیک، پزشک ایمپلنت را از دهان خارج میکند.
2) شل شدن ایمپلنت: پروسه ایمپلنت، معمولا چند ماه به طول میانجامد. در طی این مدت، استخوان اطراف ایمپلنت رشد میکند و با استخوان فک پیوند میخورد. اگر این پروسه به درستی طی شود، درمان ایمپلنت موفق بوده است. در غیر این صورت، جراح فک و صورت، ایمپلنت را از دهان شما خارج میکند و بعد از بهبود ناحیه ایمپلنت، مجددا درمان شروع میشود.
3) آسیب به عصب دندان: اگر جراح ایمپلنت را نزدیک به عصب قرار دهد، در محل جایگذاری ایمپلنت، فرد دچار گزگز و درد میشود که معمولا بعد از چند روز از بین میرود. البته احتمال دارد، این عوارض، طولانی مدت باشد. بنابراین در انتخاب جراح فک و صورت، حتما دقت لازم را به کار ببندید. دکتر نجمه زندی پور، بهترین متخصص فک و صورت در کرج، تاکنون در تمامی جراحی های ایمپلنت، موفق عمل کردهاند.
عوارض نادر ایمپلنت
بروز برخی مشکلات، رایج نیست و کمتر امکان وقوع دارند. در صورت مشاهده هر یک از مشکلات زیر حتما به جراح خود مراجعه کنید.
- مشکلات سینوسی: اگر ایمپلنت اشتباها در فک بالا قرار گیرد، فرد دچار سینوزیت خواهد شد. از جمله علائم این مشکل میتوان به: احساس درد و تورم در گونه ها، کیپ شدن بینی، بوی بد دهان، تب کردن و کاهش حس بویایی پس از ایمپلنت اشاره کرد.
- فشار زیاد بر روی ایمپلنت: در مواردی احتمال دارد، فرد فشار زیادی را روی دندان های خود تحمل کند که سبب شکستگی یا ترک خوردن ایمپلنت میشود. برای مثال کسانی که در خواب دندان قروچه میکنند، فشار زیادی بر روی ایمپلنت وارد میشود که در این شرایط باید از محافظ دندان (نایت گارد) استفاده کنند.
- آسیب در بافت اطراف ایمپلنت: گاهی در طول عمل جراحی، بافت مجاور آسیب میبیند یا سوراخ میشود. سوراخ شدن سینوس، زبان، لب و لثه از جمله این آسیب ها هستند.
آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان لثه میشود؟
خیر، استفاده از این روش برای جایگزین کردن دندان از دست رفته، کاملا ایمن میباشد و دلیلی برای ابتلا به سرطان دهان یا سایر بخش های بدن نمیباشد.