ایمپلنت دندان در کرج یکی از تکنیک های بسیار متداول و پیشرفته برای زیباجویانی است که خواستار جایگزین کردن دندان های خالی و از دست رفته خود هستند. این تکنیک با استفاده از برش های مخصوص و جراحی انجام میشود و تا حدودی نیاز به بازه زمانی چهار ماهه برای اتمام کار و نتایج حاصل دارد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یک روش جایگزینی دائمی برای دندان های از دست رفته است. در اصل، ایمپلنت دندان یک ساختار تیتانیومی است که به عنوان جایگزین ریشه دندان در استخوان فک جایگذاری میشود. بعد از جایگذاری ایمپلنت، استخوان به طور طبیعی به آن متصل میشود و ایمپلنت به عنوان پایه برای نصب کرون (تاج دندان مصنوعی) یا پروتز دندان استفاده میشود.
مراحل کاشت دندان در کرج
مراحل کاشت دندان با ایمپلنت عموماً شامل چندین مرحله است. البته، مراحل دقیق بسته به شرایط هر بیمار و روش پزشک معالج متفاوت خواهد بود. در این بخش مراحل عمومی کاشت دندان در کرج را بررسی میکنیم.
در این مرحله، بهترین دکتر ایمپلنت دندان تاریخچه پزشکی را بررسی میکند و معاینه دقیقی از دهان و فک های شما انجام میدهد. از تصاویر رادیوگرافی (مانند ایکسری) استفاده میکند تا ساختار استخوان و بافت های اطراف را بررسی کند و توانایی برقراری ایمپلنت دندان را ارزیابی نماید.
در مرحله بعدی، جراحی برای جایگذاری ایمپلنت دندان در استخوان فک انجام میشود. این عمل جراحی ممکن است به صورت بی حسی موضعی یا به صورت عمومی با بیهوشی انجام شود. در طول این مرحله، پزشک یک برش کوچک در بافت لثه ایجاد میکند و ایمپلنت را در استخوان جای میدهد. سپس لثه را محکم میکند و پوشش موقتی برای پروتز موقت دندان قرار میدهد. پس از جراحی کاشت، ایمپلنت به طور طبیعی به استخوان متصل میشود. طول زمانی که برای پیوند استخوان با ایمپلنت لازم است، متفاوت است، اما معمولاً تا دو ماه طول میکشد. در این مدت، استخوان به ایمپلنت متصل میشود و آن را تثبیت میکند.
پس از بهبود کامل و اتصال محکم ایمپلنت به استخوان و شکل گیری لثه، پروتز دندان روی ایمپلنت نصب میشود. پروتز دندان با استفاده از اتصالات خاصی روی ایمپلنت قرار میگیرد و به استحکام و ثبات دندان مصنوعی کمک میکند. پروتز دندان میتواند تکی باشد (برای جایگزینی یک دندان) یا پروتزهای متحدالشکل (برای جایگزینی چندین دندان) میتواند در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت یک روزه دندان در کرج
چه افرادی میتوانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟
اکثر افراد میتوانند ایمپلنت دندان را برای جایگزینی دندان های خود استفاده کنند. با این حال، ممکن است برخی عوامل و شرایط حساسیتی وجود داشته باشد که امکان استفاده از ایمپلنت را محدود کنند. در زیر فهرستی از فاکتورهایی که در تعیین میزان مناسب بودن فرد برای ایمپلنت دندان نقش مهمی دارند، آورده شده است:
- برای ایمپلنت دندان موفق، باید بافت لثه و استخوان فک سالم باشند. مشکلات لثه مانند آبسه، التهاب و عفونت، نتایج موفقیت آمیزی از جراحی را تحت تأثیر قرار میدهند.
- ایمپلنت دندان معمولاً برای افراد بالای 18 سال مناسب است. در برخی موارد، ایمپلنت در سنین پایین تر نیز قابل استفاده است، اما مشاوره با بهترین دندانپزشک در کرج لازم است.
روش های ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یک روش جراحی است که در آن دندان مصنوعی ثابت یا همان پروتز ثابت به صورت مستقیم در استخوان فک قرار میگیرد. این فرایند معمولاً در چند مرحله انجام میشود. در زیر، روشهای اصلی ایمپلنت دندان را توضیح میدهم:
روش یک مرحله ای
در این روش، ایمپلنت دندان به صورت مستقیم در استخوان فک قرار میگیرد و پس از آن، اباتمنت روی آن قرار داده میشود. پس از ترمیم لثه و ترمیم های لازم، دندان مصنوعی روی پیوند قرار میگیرد. این روش معمولاً در مواردی استفاده میشود که استخوان فک سالم باشد.
روش دو مرحله ای
در این روش، ابتدا ایمپلنت دندان در استخوان قرار میگیرد و سپس بافت لثه روی آن محافظت میشود. پس از مدتی (معمولاً چند ماه) که ایمپلنت به استخوان متصل شده است، لثه باز میشود و پیوند لثه روی ایمپلنت قرار میگیرد. در مرحله بعد، دندان مصنوعی روی پایه نصب میشود. این روش معمولاً زمان بیشتری را میطلبد، اما به بافت لثه و استخوان زمان بیشتری برای بهبود و پیوند دادن آن ها اجازه میدهد.
چه کسانی کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند؟
در ادامه برخی افراد که مجاز به انجام ایمپلنت دندان نیستند را معرفی خواهیم کرد. باید حتما این موارد را قبل از انجام این تکنیک در نظر داشته باشید.
- برای نصب ایمپلنت دندان، استخوان فک باید به میزان کافی حجیم و قوی باشد تا بتواند ایمپلنت را پشتیبانی کند. اگر استخوان فک ناکافی یا ضعیف است، ممکن است نیاز به روش های جراحی ترمیمی مانند پیوند استخوان داشته باشید.
- لثه سالم و قوی برای موفقیت ایمپلنت دندان بسیار مهم است. اگر لثه به شدت التهاب داشته باشد یا مشکلات دیگری از قبیل بیماری لثه را تجربه کرده باشید، ایمپلنت دندان ممکن است توصیه نشود.
- برخی بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی، بیماری های ایمنی سیستمیک و سایر شرایط پزشکی ممکن است تأثیر منفی بر روی موفقیت ایمپلنت دندان داشته باشند. پیش از جراحی ایمپلنت، پزشک شما باید وضعیت عمومی سلامتی شما را بررسی کند.
بیشتر بخوانید: ایمپلنت دیجیتال در کرج
مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یک روش جایگزینی دائمی دندان است که به شما امکان بازگشت به عملکرد طبیعی دهان و لبخند زیبا را میدهد. این روش دارای مزایا و فواید زیادی است که عبارتند از:
- ایمپلنت دندان به صورت مستقیم در استخوان فک جایگزین میشود و به طور محکم در جای خود قرار میگیرد. این باعث میشود که ایمپلنت دندان به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل کند و استحکام و ثبات بسیار بالایی را فراهم کند.
- ایمپلنت دندان طبیعی به نظر میرسد و به شکل و رنگ دندان های طبیعی شما تطابق دارد. این به شما امکان میدهد تا با اعتماد به نفس بیشتری خندان و صحبت کنید.
- ایمپلنت دندان به شما امکان میدهد تا به طور طبیعی غذا بخورید و بدون هیچ محدودیتی صحبت کنید. این روش به شما فرصت ارتباط مستقیم با غذاهای سخت و چالشی را میدهد که با پروتزهای قابل جابجایی سنتی معمولاً مشکل است.
- ایمپلنت دندان به عنوان یک مصنوعی جایگزین، استخوان فک را تحریک میکند و از تخریب آن جلوگیری میکند. این روش به حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از جذب استخوان کمک میکند.
- با توجه به مراقبت مناسب و بهداشت دهان و دندان، ایمپلنت دندان ممکن است تا عمر طولانی دوام داشته باشد. این بدین معناست که شما نیاز به تعویض مکرر آن ندارید و میتوانید از آن برای مدت طولانی استفاده کنید.