تزریق کورتون پس از جراحی بینی یکی از روش های کاهش ورم بینی میباشد که بر اساس نیاز بیمار و صلاحدید پزشک معالج این کار ممکن است انجام شود. دفعات تزریق کورتون پس از جراحی بینی را نیز پزشک شما تعیین میکند. البته در برخی موارد ممکن است به جای تزریق کورتون ،پزشک مصرف خوراکی کورتون را برای شما مناسب تر بداند. کورتیکواستروئید ها یا به اختصار کورتون ها یکی از داروهای کمک کننده به جراحان زیبایی پس از جراحی اولیه بینی یا جراحی ترمیمی میباشد. ورم بینی طیف عظیمی از بیماران پس از جراحی به صورت خودبه خودی کاسته شده و نیاز به هیچگونه مداخله دارویی وجود ندارد. اما در برخی موارد ممکن است با تزریق و تجویز کورتون این روند با سرعت و کیفیت بهتری پیشروی نماید.
نحوه تزریق کورتون بعد از جراحی بینی
برای تزریق کورتون از غلظت ها و حجم های مختلف تریامسینولون استفاده شده که در بیشتر موارد در دفعه ی اول با غلظت 10 سی سی شروع میشود. تزریق کورتون به این صورت است که پزشک تریامسینولون را با لیدوکائین برای بی حسی و کاهش درد پس از طریق به صورتی که غلظتش به اندازه 10 سی سی حفظ شود ترکیب کرده و با سرنگ انسولین در ناحیه ی مورد نظر و در عمق پوست تزریق میکند. به این نکته توجه داشته باشید که تزریق بیش از حد یا با غلظت بالا در لایه های سطحی پوست میتواند باعث نازک شدن پوست یا تغییر رنگ موضعی در محل تزریق شود. توجه داشته باشید برای این کار حتما به بهترین جراح بینی در کرج مراجعه کنید.
چه زمانی پس از جراحی بینی میتوان تزریق کورتون انجام داد؟
بهترین زمان برای تزریق کورتون پس از جراحی بینی بستگی به میزان ورم بینی و سرعت بهبود آن و البته جنس پوست شما دارد. نظر برخی پزشکان تزریق کورتون در سه ماهه اول پس از جراحی بینی میباشد. برخی دیگر نیز حداقل 6 ماه زمان را برای قضاوت درباره آنکه نیاز به کورتون هست یا خیر پیشنهاد میکنند. دکتر نجمه زندی پور حداقل زمانی که پس از جراحی بینی به زیباجویان برای تزریق کورتون پیشنهاد میکنند،6ماه میباشد. پس از تزریق کورتون در بینی حداقل 4 هفته زمان میبرد تا اثرات ضد التهابی آن دیده شود. گاهی ممکن است بلافاصله پس از جراحی بینی و پیش از پانسمان بینی، تزریق کورتون در همان اتاق عمل برای شما انجام شود. زمان تزریق کورتون به بینی و همچنین تعداد دفعات آن کاملا بستگی به نوع بینی شما و روند بهبودی ورم بینی دارد.
دلایل تجویز کورتون پس از جراحی بینی
تجویز کورتون به دلایل مختلفی برای افرادی که جراحی بینی داشته اند توصیه میشود که این دلایل عبارتند از:
کاهش ورم بینی
به دنبال جراحی بینی، برش بافت های بینی و ضرباتی که برای فرم دادن به استخوان های بینی وارد میشود و همچنین جریان خون بالا بینی و فضا محدود آن، رفته رفته بینی به سمت متورم شدن پیش میرود. ورم بینی به دلایل مختلفی رخ میدهد. نوع پوست و بافت های بیمار، فشار خون بیمار حین عمل و همچنین رعایت نکات تغذیه ای و رفتاری پس از عمل بینی، از مهمترین دلایل تعیین کننده میزان ورم بینی به دنبال جراحی زیبایی بینی یا جراحی ترمیمی بینی میباشد.
تزریق کورتون پس از جراحی بینی برای کاهش اسکارهای زیر جلدی
در زیباجویانی که پوست بینی نسبتا ضخیم یا ضخیم دارند، به دنبال جراحی بینی ممکن است بافت های اضافه ای بین استخوان ها و غضروف های آنها، درست زیر پوستشان تشکیل شود. یکی از کمک های اصلی تزریق کورتون پس از جراحی بینی در رفع و جلوگیری از چنین مشکلی است. تشکیل این نوع بافت معمولا بیشتر در نواحی فوقانی نوک بینی یا اصطلاحا سوپرا تیپ بیماران دیده میشود. در صورتی که این تشکیل بافت اضافه و غیرطبیعی پیشرفت کند، عملا ممکن است نتیجه عمل بینی را تحت تاثیر خود قرار دهد. تشخیص تزریق کورتون پس از جراحی بینی صرفا بر عهده پزشک معالج شما بوده و یک امر بسیار علمی میباشد، پس تصمیم گیری برای این امر را بر عهده پزشک خود بگذارید. تزریق کورتون و یا مصرف خوراکی آن علاوه بر نتایج بسیار خوبی که برای بیماران دارد، در صورتی که شما کاندید مناسبی برای این مسئله نباشید، میتواند سبب اختلال در فرم بینی شما شود. پس برای تزریق کورتون هیچگاه به پزشک خود اصرار نکنید و تصمیم برای تزریق کورتون را صرفا بر عهده جراح خود بگذارید.
کورتون به کدام قسمت از بینی تزریق میشود؟
معمولا پس از انجام جراحی بینی در کرج ناحیه ای که بیشترین تورم را در خود مشاهده میکند، ناحیه سوپراتیپ و نوک بینی که از مقدار زیادی پوست تشکیل شده است میباشد، زیرا هرچه پوست ضخیم تر باشد، میزان تورم افزایش مییابد. البته لازم به ذکر است که مقدار تورم با توجه به جنس پوست بینی، روش جراحی و موارد دیگر در افراد مختلف، متفاوت میباشد.