بارداری و جراحی بینی

جراحی بینی و بارداری

جراحی بینی و بارداری چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ سوال برخی از افراد این است که آیا می‌توان در زمان بارداری عمل زیبایی بینی را انجام داد یا خیر. در پاسخ باید بیان کرد که نه تنها عمل جراحی بینی بلکه هر نوع عملی که نیاز به بیهوشی کامل دارد برای مادران باردار امکان پذیر نیست. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره رابطه جراحی بینی و بارداری بیان کنیم، با ما همراه باشید.

بارداری و جراحی بینی چه ارتباطی دارند؟

بارداری قبل از جراحی بینی

جراحی بینی فرآیندی است که شامل اقدامات قبل از عمل و بعد از عمل می‌شود، بنابراین برای آماده سازی و بهبودی باید یک روند تدریجی را طی کرد. به عبارتی فرایند بهبودی بینی طولانی و زمانبر است، به همین دلیل برای زنانی که قصد باردار شدن دارند، مهم است که بدانند دوره نقاهت آن ها چه زمانی پایان یافته و می‌توانند برای بچه دار شدن اقدام کنند. بیشتر پزشکان معتقدند بعد از طی شدن دوران بهبودی، التیام زخم ها و محکم شدن غضروف ها، می‌توان برای باردار شدن اقدام کرد. دوره ی بهبودی پس از جراحی بینی در کرج در افراد مختلف بین یک تا دو ماه متغیر است. توصیه پزشکان این است زمانی اقدام به بارداری کنید که تورم بینی از بین رفته باشد و فرم بینی قابل مشاهده باشد، زیرا ممکن است بینی برای بهبودی به جراحی ترمیمی نیاز داشته باشد. همچنین علاوه بر تورم و برآمدگی در اطراف بینی که ناشی از جراحی است، حاملگی هم موجب افزایش تورم و در کل بدن به ویژه صورت می‌شود، بنابراین تورم بینی طولانی تر خواهد بود. به همین منظور توصیه می‌شود اگر تصمیم به بارداری دارید حداقل شش ماه تا یکسال از جراحی بینی تان گذشته باشد. اما شرایطی وجود دارد که جراحی بینی به امری الزامی تبدیل می‌شود. در صورت انحراف تیغه بینی، شرایط اکتسابی همچنین اگر ورود اکسیژن به اندام های مادر و جنین با اختلال مواجه شده است که این موارد می‌تواند منجر به عواقب ناخوشایند زیادی حتی هیپوکسی جنین شود. (هیپوکسی به نرسیدن اکسیژن به جنین در تمام طول دوران بارداری و یا حین زایمان اطلاق می‌شود.) در این مورد تحت شرایط کنترل شده و با نظارت کامل جراح بینی، متخصص بیهوشی و متخصص زنان، جراحی به شکلی که هیچگونه آسیبی به جنین وارد نشود، انجام می‌پذیرد.

جراحی بینی در زمان بارداری

عمل جراحی بینی هنگام بارداری به هیچ وجه توصیه نمی‌شود زیرا برای جراحی بینی شخص باید بیهوش شود، بیهوشی می‌تواند برای جنین خطرناک بوده و به تاخیر ورود جریان خون به رحم منجر شود که ممکن است برای جنین مشکلاتی ایجاد کند. همچنین بعد از عمل، برای تسکین درد و جلوگیری از عفونت، نیاز به مصرف دارو و قرص است که این موضوع بر جنین تاثیر می‌گذارد. برای پیشگیری از این موضوع اغلب پزشکان پیش از جراحی بینی، برای خانم های متاهل تست حاملگی تجویز می‌کنند،  بنابراین اگر آزمایش مثبت باشد اجازه جراحی داده نمی‌شود.

جراحی بینی در زمان شیردهی

کودک پس از تولد به اندازه دوران جنینی به مادر وابسته است. از آنجایی که نوزاد مستقیما از شیر مادر تغذیه می‌شود، مادر باید مراقب باشد زیرا بیشتر غذاهایی که استفاده می‌کند، وارد شیر شده و مستقیما روی کودک تاثیر می‌گذارد. به همین علت مصرف برخی غذاها و داروها در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود. از آنجایی که معمولا برای جلوگیری از عفونت، درد و موارد دیگر باید مدتی بعد از جراحی بینی دارو مصرف کنید، بهتر است جراحی بینی را به پایان شیردهی موکول کنید.

ارتباط بین جراحی بینی و بارداری

چند وقت بعد از عمل بینی می‌توان باردار شد؟

با توجه به این که هر یک از موضوعات جراحی بینی و بارداری از حساسیت بالایی برخوردار هستند، لازم است تمام ملاحظات در نظر گرفته شود. اکثر پزشکان از جمله بهترین جراح بینی در کرج به شما می‌گویند که حداقل چند ماه پس از زایمان صبر کنید. این موضوع به بدن شما اجازه می‌دهد تا پس از زایمان و بارداری بهبود یابد. مدت زمان بهبودی فرد بعد از بارداری و زایمان متفاوت است. باید پس از جراحی اجازه داد تا زخم ها ترمیم، ورم بینی رفع و ساختار بینی مستحکم شود. به همین دلیل پس از عمل بینی برای باردار شدن، توصیه می‌شود فاصله ی بین بارداری و جراحی بینی از شش ماه کمتر نباشد و ایده آل ترین فاصله ی بین این دو نیز یکسال می‌باشد. ‎

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *